U okviru aktivnosti formiranja stručnog tima pri Centru za socijalni  rad Prijedor, dana, 16.02.2011.god., u okviru  „Smanjenje socijane isključenosti kroz jačanje sistema socijalne zaštite“, sa početkom u 8:30h je održan sastanak u zgradi Vlade RS. Sastanku su prisustvovali g-din Ljubo Lepir- pomoćnik Ministra zdravlja i socijalne zaštite, g-din Rajko Macura- izvršni direktor NVO „Svjetionik“, g-din Rade Javorić- direktor CSR, g-din Draško Gajić- predsjednik UO Udruženja stručnih radnika soc. i dječije zaštite RS, g-đica Sanja Topić- psiholog u CSR, g-đa Branka Jandrić- defektolog u CSR, gđica Branka Zdjelar- socijalni radnik, g-đa Dragana Savić- Pešević- socijalni radnik, Dunja Banović- dipl. Sociolog-filozof, g-đa Marijana Jovišić-Morača- socijalni radnik i Nataša Milošević- asistent.

Na početku sastanka, prisutne je pozdravio g-din Lepir i opisao značaj projekta „Smanjenje socijalne isključenosti kroz jačanje sistema socijalne zaštite“. Naglašeno je da je projekat pod nadzorom Ministarstva, jer je od opšteg interesa i uklapa se u strategiju Vlade.Projekat se provodi na dva nivoa: lokalnom i na nivou RS. Izložen je, ukratko, tok implementacije projekta.Ustanovljeno je da će se tim sastajati jednom mjesečno (sljedeći sastanak je planiran početkom marta).Planirano je, između ostalog, da se obuče anketari, sprovede anketa u pilot opštini Prijedor na 1000 porodica (upitnik će sastaviti Ministarstvo) i na osnovu toga će se izraditi socijalna karta.

Naglašeno je da je bitan momenat, kako pomoć pri izlasku iz stanja socijalne potrebe, tako i prepoznavaje rizika.Na sastanku je ustanovljeno i da bi bilo dobro iskoristiti već postojeće rezultate istraživanja koje je sproveo CSR